Przygotuj ciasto. Jajka ubij z cukrem na puch. Dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wymieszaj.
Ciasto wyłóż do wyłożonej na dnie papierem do pieczenia tortownicy o średnicy 26 cm. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 20 minut w temperaturze 180°C.
Przygotuj galaretki według przepisu na opakowaniu, tylko w nieco mniejszej ilości gorącej wody – w 200 ml. Dzięki temu po zastygnięciu galaretki będą nieco twardsze.
Każdą z nich wlej do płaskiego naczynia i odstaw na kilka godzin lub najlepiej na noc do lodówki. Następnego dnia wyjmij galaretki z formy i pokrój w kostkę.
Przygotuj masę jogurtową. Żelatynę zalej 1/3 szklanki zimnej wody i odstaw. Gdy napęcznieje, podgrzej w kąpieli wodnej, aby się rozpuściła.
Jogurt wymieszaj z cukrem pudrem, a następnie z rozpuszczoną żelatyną.
Po kilka kostek galaretki w każdym kolorze odłóż do dekoracji, resztę wymieszaj z masą jogurtową i wyłóż na ciasto w formie. Wyrównaj powierzchnię. Udekoruj pozostałymi galaretkami.
Odstaw na kilka godzin do lodówki, by torcik dobrze stężał.
Smacznego!