Przygotuj ciasto. Żółtka oddziel od białek i utrzyj z cukrem. Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia.
Do utartych żółtek dodawaj ciągle ucierając, na przemian olej, wodę gazowaną i mąkę z proszkiem. Na koniec dodaj ubitą pianę i delikatnie wymieszaj.
Otrzymaną masę podziel na trzy równe części. (Najlepiej zważyć.) Do jednej części dodaj kakao i 50 ml wody, do drugiej kisiel cytrynowy rozmieszany z 50 ml zimnej wody, do trzeciej kisiel wiśniowy rozmieszany z 50 ml zimnej wody. Wymieszaj.
Formę keksową wyłóż papierem do pieczenia. Do formy włóż najpierw ciasto cytrynowe, potem kakaowe, a na końcu wiśniowe. Formę z ciastem wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 60 minut w 180 st.C.
Przygotuj lukier. Cukier puder i przesiane kakao utrzyj z wodą na gładką, gęstą masę. Otrzymanym lukrem posmaruj wierzch ciasta.