Przygotuj ciasto. Jajka ubij z cukrem na puch, dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wymieszaj. Ciasto przełóż do wyłożonej, na dnie, papierem do pieczenia tortownicy o średnicy 24 cm i wstaw do nagrzanego piekarnika.
Piecz około 30 minut w 180 st.C. Wystudzone ciasto przekrój na dwa blaty.
Przygotuj krem. Do wysokiego naczynia wlej schłodzone mleko i wsyp krem w proszku. Całość miksuj na najwyższych obrotach miksera około 3 minut.
Jeden blat ciasta połóż na paterze i skrop częścią likieru, posmaruj połową kremu i przykryj drugim blatem ciasta. Ponownie skrop likierem i posmaruj resztą kremu.
Przygotuj posypkę. W rondelku roztop masło z cukrem i wodą. Na suchej patelni upraż wiórki kokosowe. Gdy zaczną się lekko rumienić wlej masło z cukrem i wymieszaj.
Wystudź. Wierzch torcika posyp wiórkami i całość odstaw na kilka godzin do lodówki, by smaki się przegryzły. Udekoruj wg uznania.