Przygotuj ciasto. Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj jajka, olej i wodę. Całość miksuj na najwyższych obrotach przez około 3 minuty do uzyskania gładkiej, jednolitej konsystencji.
Ciasto przełóż do wyłożonej papierem do pieczenia foremki o wymiarach 22 × 28 cm. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 40 minut w 180°C.
Wystudzone ciasto przekrój na dwa blaty i przełóż powidłami.
Przygotuj polewę czekoladową. Żelatynę wymieszaj z dwoma łyżkami zimnej wody i odstaw by napęczniała. Śmietankę podgrzej, dodaj połamaną czekoladę i mieszaj, aż się rozpuści. Na koniec dodaj żelatynę i ponownie zamieszaj. Gdy polewa przestygnie, polej nią ciasto.
Białą czekoladę drobno posiekaj. Śmietankę podgrzej, do gorącej dodaj białą czekoladę i mieszaj, aż się rozpuści. Otrzymaną białą polewę przełóż do foliowego woreczka, zetnij malutki rożek i zrób na cieście białą kratkę.
Piernik udekoruj żurawiną i gałązkami rozmarynu.