Czego szukasz?

Migdałowe ciasteczka z kremem

Przepis na przygotowanie ok. 30 ciasteczek

Czas przygotowania 30 min
Poziom trudności 2/5
Ocena użytkowników
Jeszcze nikt nie ocenił tego przepisu
Udostępnij

Potrzebne produkty Gellwe

Składniki

  • CIASTO - składniki
  • zmielone migdały - 200 g
  • mąka pszenna - 200 g
  • masło - 200 g
  • cukier puder - 150 g
  • jajka (rozmiar M) - 1 sztuka
  • aroma migdałowy Gellwe - 1 opakowanie
  • sól - szczypta
  • KREM - składniki
  • gorzka czekolada - 100 g
  • śmietanka 30% - 100 ml
  • masło - 50 g

Opis przygotowania

  1. Przygotuj ciasto. Do miski wsyp mąkę, zmielone orzechy, posiekane masło, cukier puder, jajko i aromat, wszystko razem wymieszaj na gładką masę i odstaw na godzinkę do lodówki.

  2. Płaską blaszkę wyłóż papierem do pieczenia. Z ciasta formuj w dłoniach kulki wielkości małego orzecha włoskiego i układaj je na blaszce w odstępach około 4 cm. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 15 minut w 180 st.C.

  3. Przygotuj krem. Śmietankę podgrzej w rondelku, dodaj połamaną czekoladę i mieszaj, aż się rozpuści. Zdejmij z ognia i wystudź. Zimny krem wymieszaj z miękkim masłem i odstaw na chwilę do lodówki.

  4. Gdy krem stężeje posmaruj nim ciasteczka i składaj po dwa.

Dołącz do rodziny Gellwe!

Zaloguj się i podziel się z nami Twoją wersją lub innym dowolnym przepisem!

Dołącz do nas na Instagramie!

Strona wykorzystuje pliki cookies. Szczegółowe informacje dotyczące sposobów wykorzystywania plików cookies znajdziesz w Polityce Prywatności. Aby zarządzać plikami cookies kliknij ustawienia.
Ustawienia Polityka prywatności