Czego szukasz?

Ciasto z malinami

Czas przygotowania 45 min
Poziom trudności 2/5
Ocena użytkowników
Jeszcze nikt nie ocenił tego przepisu
Udostępnij

Składniki

  • CIASTO - składniki
  • miękkie masło - 170 g
  • cukier - 150 g
  • jajka (rozmiar L) - 4 sztuki
  • mąka pszenna - 170 g
  • mąka krupczatka - 80 g
  • proszek do pieczenia Gellwe - 2 łyżeczki
  • kakao Gellwe - 2 łyżki
  • mleko - 2 łyżki
  • KREM - składniki
  • krem do karpatki Gellwe - 1 opakowanie
  • mleko - 400 ml
  • DODATKOWO - składniki
  • maliny - 200 g

Opis przygotowania

  1. Przygotuj ciasto. Wszystkie składniki na ciasto powinny mieć temperaturę pokojową. Masło ubijaj mikserem, stopniowo dodając cukier. Kiedy masa stanie się puszysta, dodawaj po jednym jajku, za każdym razem ubijając do połączenia się składników.

  2. W oddzielnej misce wymieszaj obie mąki z proszkiem do pieczenia. Przesiej składniki suche do masy maślano-jajecznej. Delikatnie wymieszaj do połączenia.

  3. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza. Kwadratową blachę o wymiarach 20cm x 20cm wyłóż papierem do pieczenia i wyłóż na blachę połowę ciasta. Ułóż na nim maliny. Do pozostałej części ciasta dodaj kakao i mleko. Powstałą masą przykryj owoce. Piecz 20-25 minut. Upieczone ciasto odstaw do wystygnięcia.

  4. Przygotuj krem. Do wysokiego naczynia wlej 400 ml zimnego mleka. Wsyp zawartość torebki, miksuj na najwyższych obrotach ok. 3 min. Gotowy krem nakładaj na wypieczone ciasto.

  5. Smacznego!

Dołącz do rodziny Gellwe!

Zaloguj się i podziel się z nami Twoją wersją lub innym dowolnym przepisem!

Dołącz do nas na Instagramie!

Strona wykorzystuje pliki cookies. Szczegółowe informacje dotyczące sposobów wykorzystywania plików cookies znajdziesz w Polityce Prywatności. Aby zarządzać plikami cookies kliknij ustawienia.
Ustawienia Polityka prywatności