Czego szukasz?

Zebra

Czas przygotowania 60 min
Poziom trudności 2/5
Ocena użytkowników
Jeszcze nikt nie ocenił tego przepisu
Udostępnij

Składniki

  • cukier - 1 szklanka
  • jajka - 5 sztuk
  • aromat waniliowy Gellwe - kilka kropel
  • mąka pszenna - 2 szklanki
  • olej sojowy - 1 szklanka
  • woda - 1 szklanka
  • kakao extra ciemne Gellwe - 2 łyżki
  • proszek do pieczenia Gellwe - 2 łyżki
  • budyń śmietankowy Gellwe - 1 opakowanie

Opis przygotowania

  1. Jajka utrzyj z cukrem. Nie przestając ucierać dodaj mąkę, proszek do pieczenia Gellwe i budyń śmietankowy Gellwe.

  2. Następnie dolej olej i wodę. Całość bardzo dokładnie wymieszaj na jednolitą masę.

  3. Podziel na połowę i do jednej części dodaj kakao Gellwe.

  4. Tak przygotowane dwu kolorowe ciasta wlej na środek blaszki wysmarowanej olejem i wysypanej bułką tartą na przemian po pięć łyżek ciasta jasnego i ciemnego.

  5. Piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C do momentu próby „suchego patyczka”.

  6. Smacznego!

Dołącz do rodziny Gellwe!

Zaloguj się i podziel się z nami Twoją wersją lub innym dowolnym przepisem!

Dołącz do nas na Instagramie!

Strona wykorzystuje pliki cookies. Szczegółowe informacje dotyczące sposobów wykorzystywania plików cookies znajdziesz w Polityce Prywatności. Aby zarządzać plikami cookies kliknij ustawienia.
Ustawienia Polityka prywatności