Czego szukasz?

Kruche babeczki z winogronami

Czas przygotowania 75 min
Poziom trudności 2/5
Ocena użytkowników
Jeszcze nikt nie ocenił tego przepisu
Udostępnij

Składniki

  • CIASTO - składniki
  • mąka pszenna - 200 g
  • wiórki kokosowe - 50 g
  • masło - 125 g
  • żółtka jaj - 4 sztuki
  • cukier - 100 g
  • KREM - składniki
  • krem do karpatki Gellwe - 1 opakowanie
  • galaretka cytrynowa Gellwe - 1 opakowanie
  • winogrona - 1,5 szklanki

Opis przygotowania

  1. Ze wszystkich składników wyrób ciasto i pozostaw w chłodnym miejscu na 1 godzinę aby „odpoczęło”.

  2. Rozwałkowanym ciastem wylep foremki do babeczek i wypiecz na złoty kolor w piekarniku nagrzanym do temperatury 170°C.

  3. Przygotuj krem do Karpatki Gellwe według przepisu na opakowaniu.

  4. Do upieczonych babeczek przełóż krem do karpatki Gellwe. Na wierzch ułóż winogrona.

  5. Tak przygotowane babeczki polej tężejącą galaretką cytrynową Gellwe przygotowaną według przepisu podanego na opakowaniu.

  6. Smacznego!

Dołącz do rodziny Gellwe!

Zaloguj się i podziel się z nami Twoją wersją lub innym dowolnym przepisem!

Dołącz do nas na Instagramie!

Strona wykorzystuje pliki cookies. Szczegółowe informacje dotyczące sposobów wykorzystywania plików cookies znajdziesz w Polityce Prywatności. Aby zarządzać plikami cookies kliknij ustawienia.
Ustawienia Polityka prywatności