Czego szukasz?

Brzoskwiniowe charlotte z truskawkami

Czas przygotowania 40 min
Poziom trudności 3/5
Ocena użytkowników
Jeszcze nikt nie ocenił tego przepisu
Udostępnij

Potrzebne produkty Gellwe

Składniki

  • Sernik na zimno Gellwe - 1 opakowanie
  • mleko - 500 ml
  • serek homogenizowany o smaku brzoskwiniowym - 2 szt po ok. 150 g
  • biszkopty podłużne - 1 opakowanie ok. 200 g
  • biszkopty okrągłe - 6-8 sztuk
  • truskawki - 80 g
  • bezy do dekoracji - dowolna ilość

Opis przygotowania

  1. Formę o średnicy 17 cm wyłóż papierem do pieczenia, samo dno, wypuszczając papier na zewnątrz.

  2. Formę przy bokach wyłóż biszkoptami, jeden przy drugim, przycinając końcówkę z jednej strony, aby była równa i biszkopciki trzymały pion w foremce. Spód wyłóż okrągłymi biszkopcikami.

  3. Zawartość opakowania sernika na zimno wsyp do miski, zalej gorącym mlekiem i wymieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Odstaw do momentu, aż masa zacznie gęstnieć.

  4. Tężejącą masę ubij za pomocą miksera na wysokich obrotach (około 3 minuty), następnie dodaj brzoskwiniowe serki homogenizowane i ubijaj przez kolejne 2 minuty.

  5. Dodaj pokrojone w drobną kostkę truskawki i wymieszaj.

  6. Masę wlej do formy i wstaw do lodówki na ok. 1 godzinę. Gotowy deser ostrożnie wyjmij z formy i przełóż na paterę.

  7. Udekoruj truskawkami i bezami, oprósz cukrem pudrem, bądź pokruszonymi bezami i przewiąż deser wstążeczką.

  8. Smacznego!

Dołącz do rodziny Gellwe!

Zaloguj się i podziel się z nami Twoją wersją lub innym dowolnym przepisem!

Dołącz do nas na Instagramie!

Strona wykorzystuje pliki cookies. Szczegółowe informacje dotyczące sposobów wykorzystywania plików cookies znajdziesz w Polityce Prywatności. Aby zarządzać plikami cookies kliknij ustawienia.
Ustawienia Polityka prywatności