Przygotuj ciasto. Wszystkie składniki ciasta wymieszaj mikserem, przełóż na stół i szybko zagnieć. Formę do tarty o średnicy 24 cm posmaruj masłem i oprósz mąką. Ciasto rozwałkuj na koło o średnicy około 30 cm i wyłóż nim dno i boki formy. Nakłuj widelcem.
Formę wstaw do nagrzanego do 200°C piekarnika i piecz około 20 minut.
Przygotuj krem budyniowy. Proszek budyniowy wymieszaj z cukrem i 150 ml zimnego mleka. Pozostałe mleko zagotuj, wlej rozpuszczony budyń i gotuj ciągle mieszając, aż budyń zgęstnieje. Powstały krem wystudź i wymieszaj z miękkim masłem.
Galaretkę rozpuść w 300 ml gorącej wody i wystudź. Z arbuza powycinaj łyżeczką kulki, pozostałe owoce umyj i osusz na papierowym ręczniku. Owoce włóż na chwilę do galaretki.
Na wystudzone ciasto wyłóż krem i ułóż na nim owoce. Całość zalej pozostałą galaretką. Tartę włóż na godzinę do lodówki.
Smacznego!