Czego szukasz?

Ciasteczka z masłem orzechowym – 20 sztuk

Czas przygotowania 30 min
Poziom trudności 2/5
Ocena użytkowników
Jeszcze nikt nie ocenił tego przepisu
Udostępnij

Składniki

  • Masło - 150 g
  • Masło orzechowe - 150 g
  • Mąka pszenna - 250 g
  • Cukier - 200 g
  • Jajko (rozmiar L) - 1 sztuka
  • Proszek do pieczenia Gellwe - 1 łyżeczka
  • Soda oczyszczona Gellwe - 1 łyżeczka
  • Cukier wanilinowy Gellwe - 1 torebka 15 g
  • Orzeszki ziemne - 100 g

Opis przygotowania

  1. Posiekaj orzeszki.

  2. W misce ubij miękkie masło, masło orzechowe, cukier i cukier wanilinowy. Ciągle ubijając, dodaj najpierw jajko, a następnie mąkę z dodatkami.

  3. Na koniec dodaj posiekane orzeszki. Wszystko razem wymieszaj.

  4. Płaską blachę wyłóż papierem do pieczenia. Na papierze układaj porcje ciasta wielkości dużego orzecha włoskiego. Zachowaj odstępy, bo ciasteczka się mocno rozlewają.

  5. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 15-20 minut w temperaturze 180°C.

  6. Smacznego!

Dołącz do rodziny Gellwe!

Zaloguj się i podziel się z nami Twoją wersją lub innym dowolnym przepisem!

Dołącz do nas na Instagramie!

Strona wykorzystuje pliki cookies. Szczegółowe informacje dotyczące sposobów wykorzystywania plików cookies znajdziesz w Polityce Prywatności. Aby zarządzać plikami cookies kliknij ustawienia.
Ustawienia Polityka prywatności