Czego szukasz?

Deser jogurtowy z borówkami

Czas przygotowania 120 min
Poziom trudności 1/5
Ocena użytkowników
Jeszcze nikt nie ocenił tego przepisu
Udostępnij

Potrzebne produkty Gellwe

Składniki

  • MASA BORÓWKOWA - składniki
  • borówki amerykańskie - 200 g
  • cukier - 2 łyżki
  • MASA JOGURTOWA - składniki
  • jogurt grecki - 250 g
  • Galaretka truskawkowa Gellwe - 1 opakowanie
  • DODATKOWO - składniki
  • borówki amerykańskie - do dekoracji
  • cukier puder - do oprószenia

Opis przygotowania

  1. Borówki wrzuć do rondelka, lekko pognieć i zasyp cukrem. Gotuj ok. 10 minut. Wystudź.

  2. Galaretkę rozpuść w 200 ml gorącej wody. Wystudź. Jogurt roztrzep i wymieszaj z przestudzoną galaretką.

  3. Do pucharków wlej masę borówkową. Na nią wylej masę jogurtową i lekko zamieszaj łyżką. Pucharki z deserem odstaw na kilka godzin do lodówki.

  4. Przed podaniem udekoruj borówkami i oprósz cukrem pudrem.

  5. Smacznego!

Dołącz do rodziny Gellwe!

Zaloguj się i podziel się z nami Twoją wersją lub innym dowolnym przepisem!

Dołącz do nas na Instagramie!

Strona wykorzystuje pliki cookies. Szczegółowe informacje dotyczące sposobów wykorzystywania plików cookies znajdziesz w Polityce Prywatności. Aby zarządzać plikami cookies kliknij ustawienia.
Ustawienia Polityka prywatności