Przygotuj ciasto.
Dwa jajka ubij z 1/2 szklanki cukru i łyżką wody na puch, dodaj połowę mąki i pół łyżeczki proszku do pieczenia, wymieszaj.
Ciasto przelej do formy o wymiarach 22 × 28 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównaj powierzchnię i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz w 180°C około 15 minut. W ten sam sposób przygotuj resztę ciasta i upiecz drugi placek.
Upieczone i wystudzone placki przełóż marmoladą i lekko dociśnij.
Przygotuj polewę.
Żelatynę zalej kilkoma łyżkami zimnej śmietanki i wymieszaj. W rondelku podgrzej pozostałą śmietankę i masło, dodaj połamaną czekoladę i mieszaj, aż masa będzie gładka. Zdejmij z ognia, dodaj napęczniałą żelatynę i mieszaj, aż się rozpuści. Lekko przestudzoną polewą posmaruj wierzch ciasta.
Mazurka udekoruj pestkami granatu i siekanymi białymi migdałami. Odstaw na 30 minut do lodówki.
Smacznego!