Przygotuj spód. Masło roztop w rondelku. Herbatniki pokrusz i wymieszaj z roztopionym masłem i łyżką wody. Metalowe obręcze ułóż na desce, wsyp do nich herbatnikowy spód i ugnieć dokładnie łyżką. Odstaw do lodówki.
Przygotuj masę śmietanową. Maliny włóż do rondelka, zasyp cukrem pudrem i zagotuj. Przetrzyj przez sito. Wystudź. Żelatynę zalej 1/5 szklanki zimnej wody i wymieszaj.
Gdy napęcznieje rozpuść w kąpieli wodnej i wymieszaj z kilkoma łyżkami śmietanki dla wyrównania temperatury. Pozostałą śmietankę ubij na sztywno, a następnie wymieszaj z rozpuszczoną żelatyną i malinami. Masę przełóż na schłodzony spód w foremkach i ponownie odstaw do lodówki.
Galaretkę przygotuj według przepisu na opakowaniu i wylej na wierzch torcików. Deser trzymaj w lodówce do całkowitego stężenia.
Przed podaniem metalowe obręcze podgrzej suszarką do włosów, a następnie wyjmij desery z obręczy, wypychając je ręką od dołu.
Schłodzoną śmietankę ubij na sztywno dodając cukier puder wymieszany ze Śmietanexem.
Ubitą śmietanką udekoruj torciki.
Smacznego!