Przygotuj ciasto. Wszystkie składniki ciasta wymieszaj mikserem, a następnie zagnieć w kulkę.
Ciasto rozwałkuj na cienki placek i wylep nim dno i boki tortownicy o średnicy 24 cm. Tortownicę z ciastem wstaw do lodówki.
Przygotuj masę serową.
Masło roztop w rondelku. Jajka ubij z cukrem na puch. Ciągle mieszając, dodaj masło, twaróg, aromat arakowy i budyń.
Masę serową wyłóż na schłodzone ciasto w formie. Nadmiar ciasta na ściankach tortownicy odetnij pół centymetra nad masą serową. Ciasto pokrusz i rozsyp na serze przy obręczy tortownicy.
Całość wstaw do nagrzanego do 200°C piekarnika i piecz 40 minut.
Następnie zmniejsz temperaturę do 160°C i piecz jeszcze 30 minut.
Przygotuj sos. Do rondelka wlej śmietankę, dodaj masło, cukier i miód, gotuj, ciągle mieszając, aż sos zacznie gęstnieć (10 minut). Do sosu dodaj orzeszki i szczyptę soli, wymieszaj.
Przestudzony sos z orzeszkami wyłóż na schłodzony sernik.
Smacznego!