Czego szukasz?

Brownie z serem, malinami i galaretką

Czas przygotowania 95 min
Poziom trudności 3/5
Ocena użytkowników
Jeszcze nikt nie ocenił tego przepisu
Udostępnij

Składniki

  • CIASTO - składniki
  • gorzka czekolada - 200 g
  • masło - 200 g
  • cukier - 150 g
  • jajko (rozmiar L) - 3 sztuki
  • mąka pszenna - 100 g
  • Kakao Extra Ciemne Gellwe - 1 łyżka
  • MASA SEROWA - składniki
  • twaróg sernikowy mielony - 500 g
  • jajko (rozmiar L) - 3 sztuki
  • cukier - 150 g
  • Kisiel cytrynowy Gellwe - 1 opakowanie
  • DODATKOWO - składniki
  • maliny - 200 g
  • Galaretka malinowa Gellwe - 1 opakowanie

Opis przygotowania

  1. Przygotuj ciasto. Czekoladę roztop w kąpieli wodnej. Miękkie masło utrzyj z cukrem na puch. Ciągle ucierając, dodawaj po jednym jajka, a następnie roztopioną czekoladę. Na koniec dodaj mąkę wymieszaną z kakao.

  2. Przygotuj masę serową. W misce utrzyj jajka z cukrem, dodaj twaróg i kisiel.

  3. Formę o wymiarach 22 × 22 cm wyłóż papierem do pieczenia. Na dno formy wyłóż 3/4 masy czekoladowej. Na nią wyłóż masę serową.

  4. Całość przykryj kleksami z reszty masy czekoladowej i patyczkiem do szaszłyków lekko przemieszaj masy. Posyp malinami. Ciasto wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika i piecz około 60 minut.

  5. Galaretkę rozpuść w szklance gorące wody i wystudź. Lekko tężejącą galaretkę wylej na wystudzone ciasto i odstaw do lodówki by stężała.

  6. Smacznego!

Dołącz do rodziny Gellwe!

Zaloguj się i podziel się z nami Twoją wersją lub innym dowolnym przepisem!

Dołącz do nas na Instagramie!

Strona wykorzystuje pliki cookies. Szczegółowe informacje dotyczące sposobów wykorzystywania plików cookies znajdziesz w Polityce Prywatności. Aby zarządzać plikami cookies kliknij ustawienia.
Ustawienia Polityka prywatności