Czego szukasz?

Bananowy torcik

Czas przygotowania 60 min
Poziom trudności 2/5
Ocena użytkowników
Jeszcze nikt nie ocenił tego przepisu
Udostępnij

Potrzebne produkty Gellwe

Składniki

  • duże banany - 5 sztuk
  • Galaretka cytrynowa Gellwe - 3 opakowania
  • masło - 100 g
  • woda - 1/2 szklanki
  • borówki amerykańskie - 150 g
  • okrągłe biszkopty - 60 g

Opis przygotowania

  1. Masło roztop w rondelku. Zdejmij z ognia, dodaj gorącą wodę i wsyp dwie galaretki. Mieszaj, aż galaretki się rozpuszczą. Trzy banany obierz ze skórki, zmiksuj i dodaj do galaretek, wymieszaj.

  2. Tortownicę o średnicy 21 cm wyłóż biszkoptami i zalej kilkoma łyżkami masy bananowej.

  3. Ułóż rant z borówek i odstaw do lodówki lub zamrażarki by masa stężała. Kiedy borówki i biszkopty są już przyczepione do dna tortownicy, wylej resztę masy bananowej i ponownie odstaw do lodówki.

  4. W tym czasie rozpuść ostatnią galaretkę w 1,5 szklanki gorącej wody i wystudź.

  5. Pozostałe banany pokrój na plasterki. Na stężałej masie bananowej ułóż resztę owoców i całość zalej lekko tężejącą galaretką. Odstaw na kilka godzin do lodówki.

  6. Smacznego!

Dołącz do rodziny Gellwe!

Zaloguj się i podziel się z nami Twoją wersją lub innym dowolnym przepisem!

Dołącz do nas na Instagramie!

Strona wykorzystuje pliki cookies. Szczegółowe informacje dotyczące sposobów wykorzystywania plików cookies znajdziesz w Polityce Prywatności. Aby zarządzać plikami cookies kliknij ustawienia.
Ustawienia Polityka prywatności