Przygotuj ciasto. Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj jajka,olej i mleko. Całość miksuj na najwyższych obrotach miksera około 3 minut.
Ciasto przełóż do wyłożonej papierem do pieczenia foremki keksowej o wymiarach 10 × 28 cm i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz około 45 minut w 180°C (podczas pieczenia nie otwieraj piekarnika).
Upieczone i wystudzone ciasto przekrój poziomo na 3 blaty.
Masę marcepanową potnij w kostkę, dodaj cukier puder, wymieszaj mikserem. Otrzymaną masę zagnieć, przełóż na podsypany cukrem pudrem papier do pieczenia i rozwałkuj masę na cienki placek wielkości 2 razy przekroju ciasta.
Jeden blat ciasta posmaruj cieniutko dżemem i połóż na nim placek marcepanowy. Ponownie posmaruj dżemem i przykryj drugim blatem ciasta. Czynność powtórz tak, by wszystkie blaty ciasta złożyć w całość.
Przygotuj polewę. Śmietankę podgrzej w rondelku, dodaj połamaną czekoladę i mieszaj, aż masa będzie gładka. Otrzymaną polewą posmaruj wierzch i boki ciasta. Udekoruj migdałami.