Czego szukasz?

Tartaletki z budyniem waniliowym i owocami

Czas przygotowania 60 min
Poziom trudności 1/5
Ocena użytkowników
Jeszcze nikt nie ocenił tego przepisu
Udostępnij

Potrzebne produkty Gellwe

Składniki

  • mąka pszenna - 150 g
  • zimne masło - 100 g
  • cukier - 50 g
  • sól - szczypta
  • jajko (rozmiar L) - 1 sztuka
  • budyń waniliowy Gellwe - 1 opakowanie
  • dowolne owoce sezonowe - dowolna ilość

Opis przygotowania

  1. Ciasto: Mąkę przesiej na stolnicę. Dodaj masło pokrojone w kawałki , sól i cukier. Całość posiekaj nożem. Następnie dodaj jajko i wszystko razem szybko zagnieć. Jeśli masz malakser wystarczy wszystkie składniki umieścić w nim i rozdrobić.

  2. Gotowe ciasto owiń folią spożywczą i włóż do lodówki do schłodzenia. Schłodzone ciasto rozwałkuj między folią spożywczą i wyłóż nim formy do tartaletek.

  3. Ciasto nakłuj widelcem. Foremki z ciastem wstaw na 30 min. do lodówki. Piecz w nagrzanym piekarniku ok.15 min. w temperaturze 180°C z funkcją góra-dół na lekko złoty kolor. Wyjmuj ciasto z foremek, kiedy całkowicie wystygnie.

  4. Przygotuj budyń według instrukcji na opakowaniu. Owoce umyj i pokrój na mniejsze kawałki. Przestudzony budyń wyłóż na upieczone tartaletki, poukładaj ulubione owoce i posyp ulubioną posypką lub cukrem pudrem. Od razu podawaj, smacznego!

  5. Smacznego!

Dołącz do rodziny Gellwe!

Zaloguj się i podziel się z nami Twoją wersją lub innym dowolnym przepisem!

Dołącz do nas na Instagramie!

Strona wykorzystuje pliki cookies. Szczegółowe informacje dotyczące sposobów wykorzystywania plików cookies znajdziesz w Polityce Prywatności. Aby zarządzać plikami cookies kliknij ustawienia.
Ustawienia Polityka prywatności