Ciasto: Mąkę przesiej na stolnicę. Dodaj masło pokrojone w kawałki , sól i cukier. Całość posiekaj nożem. Następnie dodaj jajko i wszystko razem szybko zagnieć. Jeśli masz malakser wystarczy wszystkie składniki umieścić w nim i rozdrobić.
Gotowe ciasto owiń folią spożywczą i włóż do lodówki do schłodzenia. Schłodzone ciasto rozwałkuj między folią spożywczą i wyłóż nim formy do tartaletek.
Ciasto nakłuj widelcem. Foremki z ciastem wstaw na 30 min. do lodówki. Piecz w nagrzanym piekarniku ok.15 min. w temperaturze 180°C z funkcją góra-dół na lekko złoty kolor. Wyjmuj ciasto z foremek, kiedy całkowicie wystygnie.
Przygotuj budyń według instrukcji na opakowaniu. Owoce umyj i pokrój na mniejsze kawałki. Przestudzony budyń wyłóż na upieczone tartaletki, poukładaj ulubione owoce i posyp ulubioną posypką lub cukrem pudrem. Od razu podawaj, smacznego!
Smacznego!