Czego szukasz?

Deser waniliowy

Czas przygotowania 10 min
Poziom trudności 1/5
Ocena użytkowników
Jeszcze nikt nie ocenił tego przepisu
Udostępnij

Potrzebne produkty Gellwe

Składniki

  • budyń waniliowy Gellwe - 1 opakowanie
  • mleko - 500 ml
  • cukier - 2 łyżki
  • masło - 1 łyżeczka
  • cukier brązowy do karmelizacji - 3 łyżki
  • maliny - dowolna ilość

Opis przygotowania

  1. Przygotuj budyń według instrukcji na opakowaniu.

  2. Wlej do salaterek/filiżanek bądź kokilek i odstaw do wystudzenia. Następnie wstaw do lodówki do schłodzenia.

  3. Przed samym podaniem posyp wierzch budyniu brązowym cukrem (około 1 niepełna łyżka na 1 porcję), potrząśnij foremką rozprowadzając cukier równą warstwą po powierzchni deseru.

  4. Opal palnikiem, aby cukier się skarmelizował. Udekoruj malinami, listkami mięty i od razu podawaj.

  5. Smacznego!

Dołącz do rodziny Gellwe!

Zaloguj się i podziel się z nami Twoją wersją lub innym dowolnym przepisem!

Dołącz do nas na Instagramie!

Strona wykorzystuje pliki cookies. Szczegółowe informacje dotyczące sposobów wykorzystywania plików cookies znajdziesz w Polityce Prywatności. Aby zarządzać plikami cookies kliknij ustawienia.
Ustawienia Polityka prywatności