Kisiel czekoladowy

Dodał(a): stefan_s

Kisiel czekoladowy

ocena
3

Ocena:

1 2 3 4 5

Składniki:

 

  • Polewa czekoladowa Gellwe - 100 g
  • Mleko - 6 szklanek
  • Mąka ziemniaczana - 3 szklanki
  • Cukier do wysypania naczyń szklanych na kisiel

 

Przygotowanie:

Polewę czekoladową utrzeć na drobnej tarce i wymieszać z mąką ziemniaczaną. Rozprowadzić tą mieszankę z jedną szklanką mleka. Pozostałe pięć szklanek mleka zagotować i wlać do niego mieszankę mąki, mleka i polewy czekoladowej Gellwe. Nie zdejmując z ognia stale mieszać przez około 1-2 minut. Pucharki szklane oblać wodą wewnątrz i wysypać cukrem. Do tak przygotowanych pucharków wlać kisiel i pozostawić do przestygnięcia. Podawać z bitą śmietaną lub zagęszczonym słodzonym mleczkiem.

Newsletter

Jeśli chcesz otrzymywać powiadomienia o nowościach Gellwe, przepisach, pomysłach na udany deser zapisz się na bezpłatnego newslettera!