Czego szukasz?

Babeczki pistacjowe z orzechami

Czas przygotowania 25 min
Poziom trudności 1/5
Ocena użytkowników
Jeszcze nikt nie ocenił tego przepisu
Udostępnij

Składniki

  • CIASTO - składniki
  • Babeczki pistacjowe Gellwe - 1 opakowanie
  • jajko (rozmiar L) - 2 sztuki
  • olej - 100 ml
  • mleko - 100 ml
  • LUKIER - składniki
  • cukier puder - 150 g
  • sok z cytryny - 2 łyżki
  • orzechy (pistacje, orzechy włoskie, nerkowce) - do dekoracji

Opis przygotowania

  1. Przygotuj ciasto. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i mleko. Wszystko razem wymieszaj łyżką lub mikserem. Dodaj zawartość saszetki z czekoladkami i wymieszaj.

  2. Dużą płaską blachę lub formę do mufinek wyłóż papierowymi foremkami. Do foremek włóż przygotowane ciasto. Całość wstaw do nagrzanego piekarnika (opcja pieczenia: góra-dół) i piecz około 20 minut w 180°C.

  3. Przygotuj lukier. Cukier puder utrzyj z sokiem z cytryny na gładki, gęsty lukier. Babeczki posmaruj lukrem i udekoruj orzechami.

  4. Smacznego!

Dołącz do rodziny Gellwe!

Zaloguj się i podziel się z nami Twoją wersją lub innym dowolnym przepisem!

Dołącz do nas na Instagramie!

Strona wykorzystuje pliki cookies. Szczegółowe informacje dotyczące sposobów wykorzystywania plików cookies znajdziesz w Polityce Prywatności. Aby zarządzać plikami cookies kliknij ustawienia.
Ustawienia Polityka prywatności