Czego szukasz?

Sernik na zimno z truskawkami

Czas przygotowania 25 min
Poziom trudności 1/5
Ocena użytkowników
Jeszcze nikt nie ocenił tego przepisu
Udostępnij

Składniki

  • biszkopty - 100 g
  • Sernik na zimno Gellwe - 1 opakowanie
  • mleko 3,2 % - 600 ml
  • galaretka truskawkowa Gellwe - 2 opakowania
  • truskawki - 500 g

Opis przygotowania

  1. Galaretki rozpuść w połowie podanej na opakowaniu ilości gorącej wody i wystudź.

  2. Kwadratową foremkę o boku 22 cm lub tortownicę o średnicy 24 cm wyłóż biszkoptami.

  3. Schłodzone mleko wlej do wysokiego naczynia, wsyp sernik i miksuj na najwyższych obrotach miksera około 5 minut. Otrzymaną masę wyłóż na biszkopty w formie.

  4. Truskawki umyj, usuń szypułki i ułóż na masie serowej.

  5. Całość zalej lekko tężejącą galaretką i odstaw na godzinę do lodówki.

Dołącz do rodziny Gellwe!

Zaloguj się i podziel się z nami Twoją wersją lub innym dowolnym przepisem!

Dołącz do nas na Instagramie!

Strona wykorzystuje pliki cookies. Szczegółowe informacje dotyczące sposobów wykorzystywania plików cookies znajdziesz w Polityce Prywatności. Aby zarządzać plikami cookies kliknij ustawienia.
Ustawienia Polityka prywatności