Formę o średnicy 17 cm wyłóż papierem do pieczenia, samo dno, wypuszczając papier na zewnątrz.
Formę przy bokach wyłóż biszkoptami, jeden przy drugim, przycinając końcówkę z jednej strony, aby była równa i biszkopciki trzymały pion w foremce. Spód wyłóż okrągłymi biszkopcikami.
Zawartość opakowania sernika na zimno wsyp do miski, zalej gorącym mlekiem i wymieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Odstaw do momentu, aż masa zacznie gęstnieć.
Tężejącą masę ubij za pomocą miksera na wysokich obrotach (około 3 minuty), następnie dodaj brzoskwiniowe serki homogenizowane i ubijaj przez kolejne 2 minuty.
Dodaj pokrojone w drobną kostkę truskawki i wymieszaj.
Masę wlej do formy i wstaw do lodówki na ok. 1 godzinę. Gotowy deser ostrożnie wyjmij z formy i przełóż na paterę.
Udekoruj truskawkami i bezami, oprósz cukrem pudrem, bądź pokruszonymi bezami i przewiąż deser wstążeczką.
Smacznego!