Czego szukasz?

Babka cytrynowa z lukrem

Czas przygotowania 60 min
Poziom trudności 1/5
Ocena użytkowników
Jeszcze nikt nie ocenił tego przepisu
Udostępnij

Potrzebne produkty Gellwe

Składniki

  • CIASTO - składniki
  • Babka cytrynowa Gellwe - 1 opakowanie
  • masło - 100 g
  • jajko (rozmiar L) - 3 sztuki
  • mleko - 100 ml
  • LUKIER - składniki
  • cukier puder - 150 g
  • woda - 2-3 łyżki
  • kandyzowana skórka pomarańczowa - 50 g

Opis przygotowania

  1. Przygotuj ciasto.

    Do miski wsyp mieszankę ciasta, dodaj miękkie masło, jajka i mleko. Wszystko razem wymieszaj mieszadłami miksera na gładką masę.

  2. Formę do babki posmaruj masłem i oprósz mąką. Ciasto przełóż do formy i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz około 50 minut w 180°C. Po upieczeniu sprawdź patyczkiem, czy ciasto jest suche w środku.

  3. Przygotuj lukier.

    Cukier puder utrzyj z wodą na gładki, gęsty lukier. Wystudzoną babkę wyjmij z formy, polej lukrem i posyp kandyzowaną skórką pomarańczową.

  4. Smacznego!

Dołącz do rodziny Gellwe!

Zaloguj się i podziel się z nami Twoją wersją lub innym dowolnym przepisem!

Dołącz do nas na Instagramie!

Strona wykorzystuje pliki cookies. Szczegółowe informacje dotyczące sposobów wykorzystywania plików cookies znajdziesz w Polityce Prywatności. Aby zarządzać plikami cookies kliknij ustawienia.
Ustawienia Polityka prywatności