Czego szukasz?

Cytrynowa Babka marmurkowa

Czas przygotowania 60 min
Poziom trudności 3/5
Ocena użytkowników
Jeszcze nikt nie ocenił tego przepisu
Udostępnij

Potrzebne produkty Gellwe

Składniki

  • CIASTO - składniki
  • babka cytrynowa Gellwe - 1 opakowanie
  • masło lub margaryna - 100 g
  • jajka (rozmiar L) - 4 sztuki
  • mleko - 100 ml
  • kandyzowana skórka pomarańczowa - 50 g
  • POLEWA - składniki
  • biała czekolada - 100 g
  • masło - 40 g
  • DO DEKORACJI - dodaj
  • czekoladowe jajka - dowolna ilość
  • skórka pomarańczowa - 50 g

Opis przygotowania

  1. Ciasto: Ciasto przygotuj według instrukcji na opakowaniu. Do masy kakaowej dodaj drobno posiekaną kandyzowaną skórkę pomarańczową.

  2. Wlewaj do natłuszczonej i obsypanej mąką formy babkowej naprzemiennie ciasto waniliowe i kakaowe.

  3. Po wypełnieniu formy wykonaj wykałaczką kilka ruchów, by pomieszać 2 kolory masy. Piecz według instrukcji na opakowaniu do tzw. „suchego patyczka”. Studź w formie na kratce.

  4. Polewa: Czekoladę i masło roztop w kąpieli wodnej i wymieszaj do uzyskania aksamitnej polewy.

  5. Babkę wyjmij z formy, polej i posyp kandyzowaną skórką pomarańczową. Udekoruj czekoladowymi jajeczkami.

  6. Smacznego!

Dołącz do rodziny Gellwe!

Zaloguj się i podziel się z nami Twoją wersją lub innym dowolnym przepisem!

Dołącz do nas na Instagramie!

Strona wykorzystuje pliki cookies. Szczegółowe informacje dotyczące sposobów wykorzystywania plików cookies znajdziesz w Polityce Prywatności. Aby zarządzać plikami cookies kliknij ustawienia.
Ustawienia Polityka prywatności